Toeristische informatie

Toeristische informatie

Apeldoorn staat bekend als de groene en royale hoofdstad van de Veluwe. Van oorsprong is Apeldoorn al een plek waar mensen naar toe komen om te ontspannen en in de natuur te zijn. De koninklijke familie vestigde zich hier. Daarom vind je het wereldberoemde Paleis het Loo in Apeldoorn.

Daarnaast heeft Apeldoorn een royaal vrijetijdsaanbod waaronder o.a. natuurpark Apenheul, het CODA museum, kinderpretpark Julianatoren en het Kroller Muller Museum in het hart van Park van Hoge Veluwe; de achtertuin van Apeldoorn. In de zomermaanden komt Apeldoorn tot leven met talloze festivals en openluchtevenementen. Van het Drakenbootfestival aan de oevers van het kanaal in Apeldoorn tot en met het grootste filmfestival in de buitenlucht in het stadpark Berg & Bos.

In de binnenstad van Apeldoorn vind je een mix van historische gebouwen en moderne panden. Wandel door de autovrije winkelstraten waar je een scala van boetieks, speciaalzaken en grootwinkelbedrijven vindt. Laat je smaakpapillen verwennen in de talloze eetcafés en restaurants die de binnenstad rijk is, er is voor ieder wat wils!

Apeldoorn en groen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De stad staat op nummer 1 in de lijst van groenste steden van Nederland in oppervlakte. Het groen zit in ons DNA. Het is de ideale uitvalbasis om te wandelen, fietsen en erop uit te gaan. Tegelijkertijd breiden we ons groene karakter steeds verder door duurzame woningen, bedrijven, opleidingen, mobiliteit en beleid zodat het ook in de toekomst een fijne plek blijft om te wonen, werken en te recreëren.

Voor een overzicht wat je kunt doen in Apeldoorn inclusief actuele uitagenda kun je terecht op: https://uit.inapeldoorn.nl/apeldoorn-evenementen/