Praktische info

Praktische info

Toiletten

Tijdens Koningsdag Apeldoorn zijn er naast de standaard toiletvoorzieningen in de horeca, de standaard toiletvoorzieningen in de overdekte fietsenstallingen en de uriliften in het uitgaansgebied ook extra openbare toiletvoorzieningen.

Tijdens de Prinsennacht, op 26 april, vind je deze bij het Leienplein, de Kapelstraat en in de steeg naast Gigant.

Tijdens Koningsdag, op 27 april, vind je deze bij het Leienplein, de Kapelstraat, in de steeg naast Gigant, in het Beekpark en in het Oranjepark.

Fietsenstallingen

We zien natuurlijk graag dat je Koningsdag Apeldoorn op de fiets bezoekt. Om je fiets te stallen zijn er in de binnenstad een groot aantal overdekte en bewaakte fietsenstallingen. Daarnaast zijn er extra onbewaakte fietsenstallingen ingezet. Zo zorgen we er voor dat de weg vrij blijft voor de hulpdiensten.

De extra onbewaakte stallingen zijn op de volgende locaties:
• Museumpassage, bij het Caterplein
• Vosselmanstraat, voor CODA
• Nieuwstraat, ter hoogte van het Leienplein
• Paslaan, tegenover de bewaakte fietsenstalling en alleen tijdens Prinsennacht

Voor een overzicht van de bewaakte fietsenstallingen en de openingstijden kijk je op https://www.apeldoorn.nl/parkeren/fiets

Parkeren

Voor wie met de auto komt zijn er rondom de binnenstad verschillende parkeergarages. Deze zijn allemaal toegankelijk, ook QPark Museum Centrum.

Wie voordelig wil parkeren, kiest voor de parkeergarages Koningshaven of Amaliapark (Brinklaan).

Voor een compleet overzicht kijk je op https://www.apeldoorn-binnenstad.nl/parkeren

Wegafsluitingen

Koningsdag Apeldoorn trekt circa 80.000 bezoekers naar de binnenstad. Voor de veiligheid van de bezoekers sluit de organisatie in samenwerking met de gemeente wegen af voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens Prinsennacht op 26 april is de Nieuwstraat vanaf de ingang van Qpark Oranjerie t/m CODA aan de Vosselmanstraat afgesloten. En de Asselsestraat is afgesloten ter hoogte van de Korte Nieuwstraat.

Tijdens Koningsdag op 27 april is er in de hele binnenstad tussen 9:00 en 18:00 uur geen autoverkeer mogelijk.

Na 18:00 uur is de Nieuwstraat vanaf de ingang van Qpark Oranjerie t/m CODA aan de Vosselmanstraat afgesloten. En de Asselsestraat is afgesloten ter hoogte van de Korte Nieuwstraat.

pinautomaten

Wil je weten waar je geld kan pinnen in de binnenstad of ben je benieuwd naar je banksaldo?

Bekijk dan het overzicht van de geldautomaten in onze binnenstad via https://www.apeldoorn-binnenstad.nl/pinautomaten

Plattegrond