Speelgoedbank De Schatkist Apeldoorn verkoopt vandaag speelgoed en boeken waarvan heel veel is binnengekregen. De opbrengst wordt gebruikt om ander speelgoed van te kopen en vaste kosten te betalen.
De Speelgoedbank is er voor kinderen van wie de ouders rondom de armoedegrens leven.
Speelgoed is erg belangrijk voor de fantasie, motoriek en creativiteit van een kind. En speelgoed zorgt er bovendien voor dat kinderen sneller met andere kinderen contact maken.
Wil je deze fantastische organisatie ondersteunen, breng dan een bezoek aan het Beekpark op Koningsdag.
Wil je gebruik maken van de Speelgoedbank of wil je speelgoed doneren? Kijk dan op www.speelgoedbankapeldoorn.nl voor meer informatie.
Geschiedenis maak je elke dag en is er voor altijd!
De doelstelling van de Vereniging Oud Apeldoorn is in eerste instantie het verstevigen van de band tussen de Apeldoorners. Daarnaast wil de vereniging beelden en herinneringen van historisch Apeldoorn verzamelen, rangschikken en vasthouden. Kortom, het behartigen van de cultuurhistorische belangen.
Maar zeer belangrijk zijn de ontmoetingen. Daarom worden jaarlijks tal van bijeenkomsten gehouden en vooral de zogenoemde ‘koffiekletsen” zijn inmiddels befaamd. Daar worden gasten uitgenodigd die lezingen houden met een meestal historische achtergrond.
Op het programma staan verder fietstochten, excursies naar oude, plaatselijke bedrijven, stadswandelingen en naast de bevrijdingsdag van Apeldoorn wordt ook aandacht besteed aan Koningsdag!
Het Erfgoedplatform Apeldoorn (EPA) is ontstaan in 2002 als een samenwerking van verschillende cultuurhistorische organisaties. Sinds 2013 is het samenwerkingsverband omgezet in de Stichting Erfgoed Platform Apeldoorn.
De doelstelling van de stichting is vooral het gezamenlijk organiseren van activiteiten voor de Apeldoornse samenleving en voor belangstellenden elders in Nederland.
Ook ondersteunt het EPA initiatieven voor publicaties, renovaties of herplaatsen van objecten die te maken hebben met het erfgoed in Apeldoorn.
Maak kennis met EPA in het Oranjepark!
Imkerij BijDaan is en bijzonder bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in alles wat met bijen te maken heeft.
Van je hobby je beroep maken, dat is wat Daan Ludwig gedaan heeft. Toen hij een jaar of 7 was, kwam hij via zijn buurman voor het eerst in aanraking met de wondere wereld van de bijen. Gaandeweg bracht die hem de basisbeginselen van het bijenhouden bij. Een fascinatie die hij niet meer los heeft gelaten.
Door deze hobby steeds verder uit te bouwen, kwam hij met vele andere imkers in aanraking. De basis voor Imkerij BijDaan was gelegd.
In eerste instantie is hij begonnen als bestuivingsimker. In 5 jaar tijd ging de bijenstand van 30 naar zo’n 450 bijenvolken. Deze bijenvolken worden 20 weken per jaar verhuurd en ingezet voor de productie van honing.
In de loop der tijd begon ook de verkoop van honing en imkersartikelen een belangrijke rol te spelen.
Leer BijDaan kennen!
De verhalen worden met passie verteld door René en Germa Broere. Een bezoek aan het museum in Beekbergen brengt u terug naar de bewogen jaren op de Veluwe waarbij verzet en onderdrukking uiteindelijk leiden naar de bevrijding op 17 april 1945.
Hoe is deze passie ooit begonnen? René kreeg het van huis uit mee, zijn vader heeft ondergedoken gezeten, zijn moeder zat als koerierster in het verzet van Zaandam, samen met haar broers. René begon op zijn twaalfde met verzamelen en als je dan lang genoeg verzamelt, kun je er een museum mee beginnen.
Germa werd verliefd op René, op de Veluwe en ook op zijn passie en zij stortte zich met hart en ziel op het museum.
In 2014 is Stichting Collectie ’40-’45 Beekbergen opgericht. Hiermee waarborgen ze het voortbestaan van het museum en het behoud van de voorwerpen die ook worden tentoongesteld op Koningsdag.
Stichting collectie ’40-’45 Beekbergen is onderdeel van Erfgoed Platform Apeldoorn.
Op Koningsdag mag de kleedjesmarkt natuurlijk niet ontbreken!
Heerlijk rondstruinen, verrast worden door iets leuks en aan het einde van de dag naar huis met je nieuwe, vaak onverwachte, aanwinst(en).
De kleedjesmarkt is te vinden in:
Heeft u een beperking of een tijdelijke blessure waardoor u niet meer zelfstandig kunt fietsen? Bent u op leeftijd waardoor u zich onzeker voelt op de fiets? Zou u graag samen met iemand willen fietsen? Houdt u van buiten zijn en kunt u goed fietsen en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten?
Dan is Fietsmaatjes iets voor u!
Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning.
Hun gasten kunnen niet meer zelfstandig fietsen; met hun fietsmaatje kunnen zij samen fietsen. Samen hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten van hun eigen omgeving en zijn gezond in beweging. Een prachtig sociaal netwerk voor mensen die houden van bewegen.
Ontmoet ze in het Oranjepark!
Stichting Levenskunst is een organisatie door en voor mensen die zin hebben om iets moois van hun leven te maken.
Bij Levenskunst is iedereen welkom die te maken heeft (gehad) met tegenslag in welke vorm dan ook; maar wie heeft dat eigenlijk niet? Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan verslaving, psychische problematiek, eenzaamheid, dakloosheid, werkeloosheid, schulden of handicap.
Door ontmoeting, spel, theater, samen eten, voorstellingen, workshops en acties willen zij positieve veranderingen teweegbrengen in ons eigen leven en in de samenleving.
In het Oranjepark stellen zij zich aan u voor!
De officiële opening van Koningsdag wordt gedaan door Ton Heerts, de burgemeester van Apeldoorn. Dit mooie moment vindt plaats in het Oranjepark, bij de Muziektent.
Na de toespraken worden de Nederlandse vlag, de vlag van de Gemeente Apeldoorn, de vlag van de Dorpen en de vlag van de Stichting Oranjefeesten tijdens het Wilhelmus gehesen.
Het Wilhelmus wordt verzorgd door het Apeldoornse soul- en discokoor FAME.
Geen activiteiten meer gevonden
Geen activiteiten meer gevonden